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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  18/01/2008
Data da última atualização:  02/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RANGEL, P. H. N.; SOARES, D. M.; MORAIS, O. P. de; CUTRIM, V. dos A.; DINIZ, J. A.; SANTIAGO, C. M.; FONSECA, J. R.
Afiliação:  PAULO HIDEO NAKANO RANGEL, CNPAF; DINO MAGALHAES SOARES, CNPAF; ORLANDO PEIXOTO DE MORAIS, CNPAF; VERIDIANO DOS ANJOS CUTRIM, CNPAF; JAIRTON ALMEIDA DINIZ, AgenciaRural; CARLOS MARTINS SANTIAGO, CNPAF; JAIME ROBERTO FONSECA, CNPAF.
Título:  BRS Alvorada and BRSGO Guará - irrigated rice cultivars for the states of Goiás and Tocantins.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 6, n. 4, p. 319-322, 2006.
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  BRS Alvorada and BRSGO Guará were developed from backcrosses of the commercial Metica 1 and the blast-resistant cultivars Huan-Sen-Go and 5287, respectively. The cultivars combine blast-resistance with high yield and characteristics superior to Metica 1.
Palavras-Chave:  Blast; Blast-resistance; BRS Alvorada; BRSGO Guará; Cultivar; Goiás; Melhoramento genético; Tocantins.
Thesagro:  Agricultura; Arroz; Arroz irrigado; Biotecnologia; Brusone; Cerrado; Genética; Melhoramento Genético Vegetal; Oryza Sativa; Resistência; Retrocruzamento; Variedade.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/75493/1/AP-2006.053.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF26276 - 1UPCAP - DD20062006
CNPTIA12952 - 1ADDAP - PP
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  24/02/2015
Data da última atualização:  27/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MORAES, E. A.; MARINELLI, R. da S.; LENQUISTE, S. A.; STEEL, C. J.; MENEZES, C. B. de; QUEIROZ, V. A. V.; MARÓSTICA JÚNIOR, M. R.
Afiliação:  CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS.
Título:  Sorghum flour fractions: correlations among polysaccharides, phenolic compounds, antioxidant activity and glycemic index.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, Essex, v. 180, p. 116-123, 2015.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2015.02.023
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Nutrients composition, phenolic compounds, antioxidant activity and estimated glycemic index (EGI) were evaluated in sorghum bran (SB) and decorticated sorghum flour (DSF), obtained by a rice-polisher, as well as whole sorghum flour (WSF). Correlation between EGI and the studied parameters were determined. SB presented the highest protein, lipid, ash, b-glucan, total and insoluble dietary fiber contents; and the lowest non-resistant and total starch contents. The highest carbohydrate and resistant starch contents were in DSF and WSF, respectively. Phenolic compounds and antioxidant activities were concentrated in SB. The EGI values were: DSF 84.5 ± 0.41; WSF 77.2 ± 0.33; and SB 60.3 ± 0.78. Phenolic compounds, specific flavonoids and antioxidant activities, as well as total, insoluble and soluble dietary fiber and b-glucans of sorghum flour samples were all negatively correlated to EGI. RS content was not correlated to EGI.
Palavras-Chave:  Farelo de sorgo; Índice de hidrólise.
Thesagro:  Sorghum bicolor.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS26370 - 1UPCAP - DD
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