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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
18/01/2008 |
Data da última atualização: |
02/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RANGEL, P. H. N.; SOARES, D. M.; MORAIS, O. P. de; CUTRIM, V. dos A.; DINIZ, J. A.; SANTIAGO, C. M.; FONSECA, J. R. |
Afiliação: |
PAULO HIDEO NAKANO RANGEL, CNPAF; DINO MAGALHAES SOARES, CNPAF; ORLANDO PEIXOTO DE MORAIS, CNPAF; VERIDIANO DOS ANJOS CUTRIM, CNPAF; JAIRTON ALMEIDA DINIZ, AgenciaRural; CARLOS MARTINS SANTIAGO, CNPAF; JAIME ROBERTO FONSECA, CNPAF. |
Título: |
BRS Alvorada and BRSGO Guará - irrigated rice cultivars for the states of Goiás and Tocantins. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 6, n. 4, p. 319-322, 2006. |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
BRS Alvorada and BRSGO Guará were developed from backcrosses of the commercial Metica 1 and the blast-resistant cultivars Huan-Sen-Go and 5287, respectively. The cultivars combine blast-resistance with high yield and characteristics superior to Metica 1. |
Palavras-Chave: |
Blast; Blast-resistance; BRS Alvorada; BRSGO Guará; Cultivar; Goiás; Melhoramento genético; Tocantins. |
Thesagro: |
Agricultura; Arroz; Arroz irrigado; Biotecnologia; Brusone; Cerrado; Genética; Melhoramento Genético Vegetal; Oryza Sativa; Resistência; Retrocruzamento; Variedade. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/75493/1/AP-2006.053.pdf
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Marc: |
LEADER 01411naa a2200433 a 4500 001 1214605 005 2022-05-02 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRANGEL, P. H. N. 245 $aBRS Alvorada and BRSGO Guará - irrigated rice cultivars for the states of Goiás and Tocantins. 260 $c2006 520 $aBRS Alvorada and BRSGO Guará were developed from backcrosses of the commercial Metica 1 and the blast-resistant cultivars Huan-Sen-Go and 5287, respectively. The cultivars combine blast-resistance with high yield and characteristics superior to Metica 1. 650 $aAgricultura 650 $aArroz 650 $aArroz irrigado 650 $aBiotecnologia 650 $aBrusone 650 $aCerrado 650 $aGenética 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 650 $aOryza Sativa 650 $aResistência 650 $aRetrocruzamento 650 $aVariedade 653 $aBlast 653 $aBlast-resistance 653 $aBRS Alvorada 653 $aBRSGO Guará 653 $aCultivar 653 $aGoiás 653 $aMelhoramento genético 653 $aTocantins 700 1 $aSOARES, D. M. 700 1 $aMORAIS, O. P. de 700 1 $aCUTRIM, V. dos A. 700 1 $aDINIZ, J. A. 700 1 $aSANTIAGO, C. M. 700 1 $aFONSECA, J. R. 773 $tCrop Breeding and Applied Biotechnology$gv. 6, n. 4, p. 319-322, 2006.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
24/02/2015 |
Data da última atualização: |
27/09/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MORAES, E. A.; MARINELLI, R. da S.; LENQUISTE, S. A.; STEEL, C. J.; MENEZES, C. B. de; QUEIROZ, V. A. V.; MARÓSTICA JÚNIOR, M. R. |
Afiliação: |
CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS. |
Título: |
Sorghum flour fractions: correlations among polysaccharides, phenolic compounds, antioxidant activity and glycemic index. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, Essex, v. 180, p. 116-123, 2015. |
DOI: |
10.1016/j.foodchem.2015.02.023 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nutrients composition, phenolic compounds, antioxidant activity and estimated glycemic index (EGI) were evaluated in sorghum bran (SB) and decorticated sorghum flour (DSF), obtained by a rice-polisher, as well as whole sorghum flour (WSF). Correlation between EGI and the studied parameters were determined. SB presented the highest protein, lipid, ash, b-glucan, total and insoluble dietary fiber contents; and the lowest non-resistant and total starch contents. The highest carbohydrate and resistant starch contents were in DSF and WSF, respectively. Phenolic compounds and antioxidant activities were concentrated in SB. The EGI values were: DSF 84.5 ± 0.41; WSF 77.2 ± 0.33; and SB 60.3 ± 0.78. Phenolic compounds, specific flavonoids and antioxidant activities, as well as total, insoluble and soluble dietary fiber and b-glucans of sorghum flour samples were all negatively correlated to EGI. RS content was not correlated to EGI. |
Palavras-Chave: |
Farelo de sorgo; Índice de hidrólise. |
Thesagro: |
Sorghum bicolor. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01718naa a2200241 a 4500 001 2009595 005 2017-09-27 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodchem.2015.02.023$2DOI 100 1 $aMORAES, E. A. 245 $aSorghum flour fractions$bcorrelations among polysaccharides, phenolic compounds, antioxidant activity and glycemic index.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aNutrients composition, phenolic compounds, antioxidant activity and estimated glycemic index (EGI) were evaluated in sorghum bran (SB) and decorticated sorghum flour (DSF), obtained by a rice-polisher, as well as whole sorghum flour (WSF). Correlation between EGI and the studied parameters were determined. SB presented the highest protein, lipid, ash, b-glucan, total and insoluble dietary fiber contents; and the lowest non-resistant and total starch contents. The highest carbohydrate and resistant starch contents were in DSF and WSF, respectively. Phenolic compounds and antioxidant activities were concentrated in SB. The EGI values were: DSF 84.5 ± 0.41; WSF 77.2 ± 0.33; and SB 60.3 ± 0.78. Phenolic compounds, specific flavonoids and antioxidant activities, as well as total, insoluble and soluble dietary fiber and b-glucans of sorghum flour samples were all negatively correlated to EGI. RS content was not correlated to EGI. 650 $aSorghum bicolor 653 $aFarelo de sorgo 653 $aÍndice de hidrólise 700 1 $aMARINELLI, R. da S. 700 1 $aLENQUISTE, S. A. 700 1 $aSTEEL, C. J. 700 1 $aMENEZES, C. B. de 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aMARÓSTICA JÚNIOR, M. R. 773 $tFood Chemistry, Essex$gv. 180, p. 116-123, 2015.
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Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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